Verzorging

Je eerste tattoo 

Hier  volgen een paar laatste tips die je kunnen helpen bij het  laten zetten van een tatoeage.

 

-  Geen alcohol of drugs 24 uur voordat je getatoeëerd wordt. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in een goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je binnenkomt voor je tattoo. Probeer je te ontspannen. Neem iets te lezen of te kijken mee.

 

- Als je onder de 18 jaar bent, zorg dan dat je met een geldig ID bewijs en onder begeleiding van één van je ouders of wettelijke vertegenwoordigers bent, je ouders/vertegenwoordiger zal een toestemmingsformulier in moeten vullen voordat de tattoo zal worden gezet. Ik tatoeër niet onder de 16 jaar.

-  Zorg dat je goed uitgerust bent. Hierdoor zal het tatoeëren minder pijnlijk zijn.

 

- Volg de nazorginstructies goed op. Je krijgt de nazorg op papier mee. De tatoeage kan nog zo mooi zijn, maar als je je nieuwe tattoo niet goed verzorgt heb je kans dat deze gaat ontsteken en daardoor minder mooi word. Na elke tatoeage krijg je een kleine verpakking crème mee zodat je de eerste dagen vooruit komt.  Binnen 3 maanden kun je gratis een afspraak maken (indien nodig) waarbij ik de tatoeage zonder extra kosten zal bijwerken.

Voor verdere vragen kun je altijd contact opnemen!

 

 

Nazorg

 

 

 

 

- De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week.

- Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.

- Tijdens het genezingsproces kan de tatoeage gaan jeuken.

- Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeage absoluut noodzakelijk.

- Direct na het aanbrengen van de tatoeage is de getatoeëerde plek ingesmeerd met een vettige zalf (vaseline) en met huishoudfolie afgedekt.

- Na twee uur kunt u de folie verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder beschreven is.

- Raak de tatoeage zo min mogelijk aan met de handen.

- Was de tatoeage 1 keer per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is.

- Dep de tatoeage na het wassen met een schone handdoek of een tissue voorzichtig droog.

- Smeer de tatoeage (met schoon gewassen handen) in met wondzalf, zoals bepanthen (2 maal daags). Laat de zalf niet door iemand anders gebruiken.

- Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine op de wond.

- Draag geen pleisters of verband over de tatoeage.

- Draag nooit strakke of vuile kleding over de tatoeage.

- Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloor-zwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.

- Stel de getatoeëerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de tatoeage altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

- Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.